Kaj Rietberg

Front-end Ontwikkelaar

Waar ben ik met mijn bedrijf

DSCN3908Creative Commons License photo credit: Sweet One

Tja, wat zal ik eens gaan opschrijven. Want de vraag is waar ik nu dus sta met mijn bedrijf. Eigenlijk weet ik het niet zo goed. Of eigenlijk wel, maar had ik liever gehad dat ik verder was. Ik denk dat dit laatste heel goed klopt. Maar ja dat is dus niet zo. Ik merk dat ik moet leren niet te snel en te veel te willen. Doordat ik te snel en te veel wil, doe ik veel dingen, reageer ik op veel dingen heel enthousiast. Uiteindelijk komt er van het meeste maar weinig terecht. En dat is jammer van de energie en de tijd die ik in dingen stop.

Op het moment heb ik de website van mijn bedrijf Internet In School live. Dat is al een hele stap. Ik heb het ontwerp aangeleverd gekregen in 1 HTML bestand en 1 CSS bestand. Daarvan heb ik een WordPress thema gemaakt. Het leuke hiervan is dat ik veel geleerd heb over het maken van een WordPress thema. Eén van de dingen die ik heb geleerd is dat het erg lastig was, maar dat het een volgende keer een stuk gemakkelijker zal gaan. Ik vond het echt heel gaaf om bezig te zijn met een eigen WordPress thema. Dat had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken. Dit ga ik zeker vaker doen, als ik de tijd er voor heb :-).
De teksten op de website heb ik een paar keer bekeken en weer herschreven. Het moeilijkste is het beschrijven van wat ik aanbied. Hierbij loop ik er tegenaan dat ik te veel wil aanbieden. Naar mijn idee heb ik het al beter omschreven en verkleint. Maar ben ik heel eerlijk dan is het nog te veel. Maar goed, eerst maar eens aan de slag gaan. Dan kan ik kijken wat me het beste past. Het zou namelijk mooi zijn als ik een basisinkomen kan hebben van websites waarmee ik niet veel hoef te doen. Dan kan ik gemakkelijker tijd nemen om te ontwikkelen. Want met ontwikkelen verdien ik natuurlijk niks.
De site InternetInSchool.com is voor promotie van wat ik doe. Ik zal hier ook berichten schrijven die te maken hebben met mijn aanbod. Mijn verwachting hiervan is dat ik daardoor bezoekers naar mijn website krijg die op zoek zijn naar wat ik aanbied. Dat zal de komende tijd vorm moeten gaan krijgen.

Verder heb ik via MOO.com visitekaartjes besteld. Ik had al meerdere keren dat mensen om mijn gegevens vroegen, toen moest ik hun teleurstellen. Nu dus niet meer. Ik heb er wel 100. Dus kom maar op met jullie aanvragen.
Voor de kaartjes heb ik afbeeldingen van MOO.com gebruikt die zij op hun website aanbieden. Ik heb via steekwoorden gezocht die bij mijn bedrijf passen, zoals vrijheid, aarde, computers, internet, onderwijs. Daaruit kwamen leuke afbeeldingen. Deze staan die op 1 kant van het kaartje en op de andere kant staat een Tag list van woorden die met mijn bedrijf te maken hebben en daarnaast mijn gegevens. Deze kant is iets te druk geworden. Goed om te onthouden voor een volgende keer.

Met topowerkbladen.nl heb ik al een aantal kaarten af. Nu moeten deze kaarten nog bewerkt worden zodat het Flash producten worden die in de website passen. Dat duurt dan nog weer even. Ik werk er naar toe om de werelddelen op de website te krijgen voor einde schooljaar.
Deze website draait boven verwachting. Het aantal bezoekers varieert van 20 tot 100 per dag. Terwijl er alleen Nederland nog maar op staat. De inkomsten van deze website via Google Adsense zijn redelijk. Elke dag verdien ik er wat mee. Dit varieert van een paar dollar cent tot een paar dollar. Maar in ieder geval iets en redelijk betrouwbaar.
Een goed idee deze website! Hierbij is mijn uiteindelijke doel dat om deze site zo volledig te hebben dat elke school er mee wil werken.

Met topospellen.nl heb ik een startpagina samengesteld met links naar topografie spelletjes. Het bezoekersaantal is redelijk goed. Tussen de 15 en 80 bezoekers per dag. Maar de verdiensten zijn haast nihil. Ik hoop dat ik in ieder geval mijn hosting er uit haal, dan ben ik tevreden voor dit jaar. Deze site zal dus moeten draaien op advertenties. Dat zal betekenen dat ik actief bedrijven moet benaderen met de vraag om ze willen adverteren. Dat is iets voor later. Eerst laat ik de site zo. Aan het bezoekers aantal te zien wordt de site gebruikt en dat vind ik belangrijk.

Naast bovenstaande website houd ik mij bezig met bloggen en weblogs. Ik gebruik daarvoor WordPress. Ik installeer deze software voor anderen en richt het weblog in zodat het gelijk gebruikt kan worden. Zo heb ik dat ook gedaan voor www.yurls.net. Ik heb voor Yurls.net het Yurls-blog opgebouwd en onderhoud het nog steeds. Bij deze weblog is nu ook een forum. Deze blog loopt goed. Er zijn veel lezers. En de start van het forum is super.
Om in WordPress mode te blijven. Ik ben bezig om een blogplatform te ontwikkelen voor het Nederlandse onderwijs. Hiermee doe ik ervaring op met WordPress MU. Het platform zal gratis zijn. Verder wil ik er geen reclame op hebben, want leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs moeten er mee werken. Dus over dit blogplatform moet ik nog verder nadenken hoe ik hier mee geld kan verdienen. Dat wordt een leuke uitdaging. In ieder geval bied ik organisaties de mogelijkheid aan om ook een eigen blog platform te hebben. Deze zal ik dan installeren en klaar zetten. Hiermee kan ik dan geld verdienen.

Dit zo schrijvend kan ik stellen dat mijn specialisaties liggen bij topografie en weblogs met WordPress. Hopelijk komt dat ook uit de verf op mijn bedrijfswebsite InternetInSchool.com.

Geef een reactie