Kaj Rietberg

Front-end Ontwikkelaar

Online geldverdienen met onderwijs applicaties en websites

Om in het onderwijs een webapplicatie te kunnen maken waarmee leerlingen aan het werk kunnen moet je genoeg geld hebben om dat allemaal te kunnen maken. Zo heb je en programmeur nodig, servers, etc. Daarnaast heb je genoeg tijd nodig en ook weer geld om in die tijd van ontwikkelen je te voorzien in je eerste levensbehoefte. Dus een investeerder zou dan mooi zijn.

Maar je kan ook klein beginnen en dan steeds nieuwe dingen erbij maken of laten maken met het geld dat je tot dan toe hebt verdient. Zo doet Sipke van POLS netwerk dat ook met Yurls.net. Zie zijn bericht op Yurls-blog.net. Sipke zoekt nog investeerders voor zijn Yurls.net applicatie. Want met investeerders kan de ontwikkeling van Yurls.net een stuk sneller gaan.

Op deze manier ben ik bezig met Topowerkbladen.nl. Ik heb een kaart van Nederland er op gezet en adsense reclame van Google. Deze kaart van Nederland heeft mij het geld van de programmeur gekost. Maar via de adsense reclame heb ik dat weer terug verdiend. Met het geld dat ik er verder van verdien en dat ik verdien met andere werkzaamheden (want zoveel verdient de pagina niet aan reclame) heb ik kaarten van de provincies van Nederland laten maken. Deze komen, als het goed is, voor de aanvang van het nieuwe schooljaar op de website te staan. Juist doordat ik afhankelijk ben van geld om te kunnen investeren in nieuwe kaarten gaat het allemaal langzamer dan ik zou willen. Hiervoor zoek ik dus adverteerders voor deze website.

Om bij topografie te blijven. Ik zou graag een topografie spel willen ontwikkelen waarmee de oude manier van stampen minder hoeft en waarbij de online kaarten zoals ze nu bestaan gebruikt worden. Maar dan komt de vraag hoe verdien ik daar geld mee? In de eerste plaats zal het gaaf zijn zoiets te bedenken en te ontwikkelen. Maar er zal ook brood op de tafel moeten komen. Als het een goed iets is zal een uitgeverij het misschien wel willen kopen. Maar daar heb ik niet zo heel veel vertrouwen in, moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet een goed argument voor heb waarop mijn idee is gebaseerd. Maar dit gevoel leeft er wel bij mij.
Gerard van Enk kwam eens met het idee om een topografie spel te ontwikkelen voor het onderwijs en een editie voor een bedrijf of voor de toeristen of noem maar op. En dat je dan reclame kan zetten op de niet-onderwijs editie. Want reclame op een applicatie bedoelt voor leerlingen, tja dat gaat mij iets te ver (en ik denk dat je er ook niet veel aan verdient). Als een applicatie voor leerkrachten is bedoelt kan reclame juist heel goed.

Dit betekent dat je een editie maakt voor een bedrijf en dat gaat verkopen en met dat geld een editie voor het onderwijs maakt. Je kan ook een editie maken die aantrekkelijk is voor toeristen waar je reclame op zet. En met het verdiende geld een editie maakt voor het onderwijs.
Ook kan je een idee op papier zetten en naar bijvoorbeeld een vakantiepark gaan en vragen of ze belangstelling hebben. Bijvoorbeeld een applicatie die gebruikt wordt voor een prijsvraag waarbij mensen zoveel huisjes neer moeten zetten op de plek waar een park is van het zelfde bedrijf. Bij zoveel huisjes goed krijgen ze korting.

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën over geld verdienen met web applicaties en sites voor het onderwijs.

Geef een reactie