Kaj Rietberg

Front-end Ontwikkelaar

Een forum integreren in een WordPress blog

Bij het Yurls-blog gaan we een forum integreren. We willen de gebruikers van Yurls.net een plek geven waar ze tips en vragen kunnen uitwisselen. We gaan dit forum integreren in het weblog van Yurls.net. Dit weblog is gemaakt met WordPress. Het zal dus een integratie van een forum in WordPress worden.Dat is optisch ook het mooiste. Ik neem een artikel op wphacks.com als uitgangspunt.

In het artikel op wphacks.com staan 4 verschillende opties om een forum in WordPress te integreren. Ze noemen als eerste bbPress, deze is ook speciaal voor WordPress bedoelt. De mannen die WordPress ontwikkelen (automatic), ontwikkelen ook bbPress. Het is simpele forum software. Dat lijkt mij wel erg prettig werklen. Een forum moet rustig en overzichtelijk zijn.
Verder wordt phpBB genoemd. Deze forum software is gemakkelijk te installeren via Installatron wat door de hosting van het weblog gebruikt wordt om software te installeren. Daar heb ik ook WordPress mee geïnstalleerd en update ik het steeds. Nadeel is dat het thema van het weblog niet gemakkelijk integreerbaar is.
Verder noemen ze een forum oplossing die geld kost. Daar ga ik me niet aan wagen. Ik wil graag gratis en open-source software. Dat kan met de bovenste 2.
De 4de oplossing die wphacks noemt is het installeren van een thema dat ook een speciaal forum thema heeft. Dan is het forum gelijk in de stijl van het thema. Er zijn volgens wphacks.com meerdere WordPress Premium Themes die een forum gedeelte hebben. Ik heb al een thema voor het Yurls-blog en ga dat niet veranderen want bij een nieuw thema moet ik dat nieuwe thema ook weer aanpassen. Dus ook geen optie.

Mijn conclusie is dus dat ik bbPress ga uitproberen. Hoe het installeren werkt zal ik in een andere blogpost vertellen.

3 reacties op “Een forum integreren in een WordPress blog”

  1. lasharor zegt:

    wel even een backup maken van je database, mijn bbpress installatie zorgde ervoor dat mijn database corrupt raakte en mijn wordpress installatie het dus ook niet meer deed

  2. Kaj Rietberg zegt:

    @Lasharor, dat is flink balen. Een goede tip.

  3. Petra zegt:

    Dank voor de tips

Geef een reactie